5 REDENEN OM VAN JOUW BEDRIJF EEN STERK MERK TE MAKEN

Groeien… Dat willen we als ondernemer allemaal toch?! Of het nou groei is in omzet of in impact. Uiteindelijk willen we ervoor zorgen dat groei structureel wordt, dat het moeitelozer komt. Dit is de reden dat ik focus op het bouwen van stevige merkfundamenten. Met ondernemers tijdens mijn sessies of ondernemers kunnen hier zelf mee aan de slag m.b.v. het 4D Merkboek. Allemaal met als doel het neerzetten van en vervolgens blijvend bouwen aan dat sterke merk. 

Maar waarom werkt een sterk merk nu eigenlijk als een vliegwiel? Hieronder deel ik 5 redenen met je!

1. Vertrouwen

Sterke merken wekken vertrouwen. Nu dus waardevoller dan ooit; in onzekere tijden, gaan we op zoek naar zekerheid, naar vertrouwen.
Wanneer je zelf niet meer hoeft te overtuigen, maar jouw merk op een gegeven moment voor je gaat spreken, roept dit enorm veel vertrouwen op. De sterke identiteit, met bijbehorend imago gaat voor je werken. Dit betekent minder energie in hogere verkoop.

2. Loyaliteit

Een sterk merk zorgt ervoor dat mensen graag bij jouw merk willen horen en blijven, omdat ze zich er op een bepaalde manier mee kunnen identificeren. Dit zorgt voor loyaliteit. Je bent op dan op dat punt dat je niet alleen nieuwe klanten aantrekt, maar ook vooral profiteert van terugkerende klanten. Wanneer mensen zich eenmaal verbonden voelen met je merk, zullen ze minder snel overstappen naar de concurrent. 

3. Aantrekkelijke werkgever

Voor groeiende ondernemers is het aantrekken van het juiste personeel essentieel. Wanneer je een sterk merk creëert, zal dit je enorm helpen. Je trekt mensen aan die jouw missie delen, die jouw intentie voelen en daar graag een bijdrage aan willen leveren. Hiermee word je automatische een aantrekkelijkere werkgever, omdat er op waardeniveau een connectie is. Dit betekent ook vaak betere matches, wat weer goed is voor continuïteit en structurele groei (dat vliegwiel ; )).

4. Fans & ambassadeurs

Wanneer je een sterk merk creëert, zul je gaan ervaren dat je het niet meer alleen hoeft te doen. De mensen die bij jou werken, zullen daar trots op zijn en er dan ook graag over vertellen aan vrienden, familie en iedereen die het wil horen, ze worden ambassadeurs van jouw merk.
Hetzelfde geldt voor jouw klanten, wanneer je een sterk merk neerzet, waar klanten graag bij horen, zullen ze hierover gaan vertellen. Zij worden fans. En we weten allemaal wat fans doen: Die zijn enthousiast, lyrisch en delen dit graag met iedereen die het maar horen & zien wil.

5. Snellere & structurele groei

Alles wat ik hierboven heb omschreven, heeft een belangrijke gemene deler: Wanneer je een sterk merk weet te creëren, zul je gaan ervaren dat de groei van jouw bedrijf sneller gaat dan ooit te voren en dat die groei structureler wordt. Mensen blijven, mensen praten, mensen hebben vertrouwen. Dat is wat je wil! Dan ben je op een punt dat het ondernemen alleen maar leuker wordt. Je bent dan samen aan het bouwen met jouw ambassadeurs & fans.

Dus wil je je zichtbaarheid verbeteren? Meer klanten aantrekken? Je omzet iedere maand zien stijgen en zorgen dat dit zo blijft? Ga aan de slag met het versterken van je merk! Download hier het gratis hoofdstuk ‘Merk ambities’ uit mijn 4D Merkboek en zet alvast die eerste stap naar een heldere focus.